Novetats Festival Strenes 2019

Una edició que ja comença a batre rècords

Del 30 de març al 05 de maig arriba la setena edició del festival Strenes. El festival on tot comença. Un projecte que es va iniciar amb la incògnita de si al país li feia falta un festival com aquest, i que ha acabat consolidant-se en l’espai on els artistes catalans presenten per primera vegada els seus nous treballs, les seves gires… El festival on els artistes tenen el primer contacte amb el públic per mostrar-li allò que porten treballant durant molt temps, i aquest moment tan important i especial fa que es produeixin moments màgics, espontanis i naturals que només es poden veure a l’Strenes.

Aquests elements generen tantíssim interès que l’avançament de programació del festival, realitzat durant el mes de desembre, ha registrat les millors vendes d’entrades de la seva història: arribant a la roda de premsa amb més de cinc mil entrades venudes. Un 40% més que a la passada edició.

Aquest any s’ha ampliat la secció d’artistes internacionals que venen a tocar a Girona per presentar els seus nous projectes, com la cantant israeliana Noa o Eagle-Eye Cherry. A més, també podrem tornar a gaudir de la nit màgica dle concert a les escales de la Catedral, el concert de clausura del festival. 

Noves pistes sobre el concert innaugural!

L’Strenes ha aconseguit consolidar aquest original concert inspirat en els mítics concerts de The Beatles al terrat dels estudis Apple Corps de Londres o el d’U2 a un terrat de Los Ángeles; i l’ha transformat en un dels actes més multitudinaris del festival. A més, després de les actuacions en anys anterior de Sopa de Cabra, Love of Lesbian, Txarango i Els Catarres (que finalment van cancel·lar el concert degut a l’empresonament dels líders independentistes catalans), aquest icònic concert s’ha transformat en un esdeveniment per a la indústria musical catalana que veu en el seu protagonista, el grup de música més rellevant de la temporada.

Com cada any, l’Strenes dóna les claus per esbrinar el nom del grup que actuarà al terrat per inaugurar el festival, a través d’un vídeo original i enigmàtic. En aquesta ocasió, el vídeo recrea uns informatius d’estètica nord-americana, on una presentadora interpretada per la periodista Maria Xinxó, informa d’un incident amb el sol i les aus migratòries a la ciutat de Girona; acompanyada de dos especialistes: un expert en el cosmos interpretat per l’actor habitual del Polònia de TV3, Sergi Cervera; i un doctor ornitòleg que representa l’actor belga Xavier Nicaise

Les xarxes socials del festival (@festivalstenes) ahir van treure fum de les interaccions dels usuaris i van omplir de comentaris el vídeo. La gran majoria afirma que el grup que innaugurarà l’Strenes son Oques Grasses. El grup ha tret un nou treball titulat “Fans del Sol” i singles com “In the night” ja acumula milers de reproduccions a YouTube, és per això que molts creuen que és l’elecció correcta segons les pistes del vídeo. Què n’opineu vosaltres? 

El concert d’aquest artista secret tindrà lloc dissabte 30 de març a les 18h de la tarda al terrat de l’Oficina de Turisme del Pont de Pedra de Girona (Rambla de la Llibertat 1).

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up