Els 5 articles més llegits al març

El març ha estat un mes molt profitós i interessant per a la ciutat. Per això, avui que comença l’abril us portem les cinc notícies més vistes aquest passat mes de març.

1.Les 10 actuacions que no et pots perdre del Festival Strenes 2017 

Durant el proper mes d’abril Girona es convertirà en la capital de la música catalana. Per 5è any consecutiu, la ciutat acull el festival Strenes, un esdeveniment entre els dies 25 de març i el 30 d’abril i que tindrà lloc a diversos punts del municipi, tant d’interior –Auditori, Museu d’Art de Girona, Teatre Municipal, YEAH Indie Club, etc– com d’exterior –Plaça de Catalunya, Plaça del Mercadal, les escales de la Catedral o el Pont de Pedra–.

2.Obertura nou König a la Costa Brava

Les coses funcionen bé al restaurant, i és que recentment van reobrir el König situat al carrer Migdia de Girona després d’un mes de reformes. El nou local que obriran a finals d’abril, de 300 metres quadrats distribuïts en dues plantes i una terrassa tindrà capacitat per a més de 200 persones. Des de König també es plantejen per aquest 2017 consolidar els establiments que tenen escampats arreu de Catalunya i d’obrir el tercer local a Barcelona el 2018.

La cadena de restaurants ja compta amb 9 establiments, pero la xifra es veurà augmentada fins a 10 amb la propera obertura del restuaurant a la població del Baix Empordà.

3.“Els germans Roca i la Fàbrica de Xocolata”

L’any 2005 la Clínica l’Esperança a la Plaça Catalunya de Girona va tancar definitivament les seves portes després de 57 anys d’història. Gràcies a les ganes d’innovar i de fer reviure un lloc històric de la ciutat de Girona, el juny 2016 els germans Roca van adquirir l’edifici i des de llavors, juntament amb el xocolater Damian Allsop, van tenir la intenció d’obrir la seva pròpia “fàbrica de xocolata” a finals de l’any 2017.

4.L’IKEA a Salt una mica més aprop

La Comissió d’Urbanisme es va reunir ahir a Torroella de Montgrí i va donar llum verda a Salt i Vilablareix per la modificació dels terrenys on previsiblement s’ubicarà una botiga de la multinacional IKEA, a prop del centre comercial Espai Gironès i al costat de la sortida Sud de l’AP-7.

Els dos ajuntaments van demanar unificar en un mateix terreny els dos que actualment ocupen aquesta àrea de 34,7 hectàrees, i de requalificar-los, passant de ser terrenys actualment no urbanitzables a terrenys dedicats a l’activitat econòmica.

5.La nova Clínica Girona

Portem molts mesos sentint a parlar de la nova Clínica Girona però no va ser fins ahir que el projecte va fer un pas important endavant, i és que l’Ajuntament de Girona, durant una sessió extraordinària de la Junta de Govern Local, va aprovar el projecte de reparcel·lació del terreny on es trobarà la nova Clínica Girona.

En concret, es tracta d’un procés dins el pla d’actuació “Barcelona-Avellaneda-Clínica”. Aquesta aprovació és el punt de sortida en els tràmits legals per a poder començar la construcció de la clínica.

Tot i aquest important pas, encara queden molts processos per endavant per a poder donar el permís d’obres i la llicència d’activitats. Per això, encara queden bastants mesos per a que les obres s’iniciin.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up