Plans, notícies i curiositats de Girona

Premis Carles Rahola 2017 marcats per la reivindicació del periodisme de proximitat

0

 

La passada nit del 23 de febrer va tenir lloc la vuitena edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola,  atorgats pel Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona. Amb l’objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques del Gironès i fomentar la creativitat informativa, en aquesta darrera edició es va reivindicar especialment el periodisme local i alternatiu en els diversos guardonats.

Parel·lelament també es va celebrar la V Setmana dels Rahola, plena de taules rodones, xerrades i conferències en les que va col·laborar el reconegut periodista Albert Om.

L'Auditori de Girona va ser el lloc on va tenir lloc la vetllada dels premis i a continuació recollim els guardonats amb els Rahola:

  • En la categoria de premsa: “Trenta-cinc anys de l'Operació Neteja”, “Primera nit de vaga dels treballadors d'Ecoserveis” i “On són el vuit milions del Patrimoni Sòl?”, tots ells reportatges de Pau Subirós.
  • Millor projecte de comunicació periodística: #Gavarres365, de Marc Sureda, Elena Trullàs, Jordi Ribot i Joan Castro, una proposta que mostra de manera detallada i alhora dinàmica la realitat d'un territori com el de les Gavarres.
  • En ràdio: “50 anys de cantades a Calella”, emès a SER Catalunya.
  • Millor treball informatiu o divulgatiu en televisió: “Feliç mil aniversari”, un documental de David Gimbernat i Pere Solés, emès a TV3, en el qual es narra el dia a dia que es viu al mil·lenari convent de monges de Sant Daniel.
  • Millor fotografia de premsa: Una imatge de Jordi Ribot que va captivar al jurat sobre un membre de l'ADF al foc de Blanes.
  • En la categoria de millor informació digital: la revista digital La Tornada , de Pau Planas i Rocío Rodríguez, “per la innovació, la seva tasca dinamitzadora del sector musical i perquè dona veu a nous projectes”.
  • Millor iniciativa de comunicació institucional: la comunicació del centenari Carles Fontseré 1916-2016 del Departament de Cultura de la Generalitat i coordinada pels serveis territorials de Cultura de Girona, obra d'Iglésies Associats.
  • La beca de modalitat professional, adreçada a periodistes col·legiats i dotada amb 1.800 euros, se li va atorgar a Gemma Busquets pel projecte de recerca “El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-1936)”.

Deixa una resposta

La teva direcció de correu electrònic no serà publicada.