Una nova edició del FITAG amb moltes novetats

Des d’avui 29 d’agost fins al 2 de setembre té lloc la nova edició (la dissetena per ser exactes) del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

Segons explica el mateix director del festival, en Martí Peraferrer, la principal característica del FITAG és que defuig la rutina, la comoditat i la gestió automatitzada, perquè creu en la màxima que el teatre és viu i canviant, s’adapta als temps i evoluciona. Cada cop més, el teatre amateur i el teatre professional escurcen distàncies i admeten que es necessiten. “El que ens apassiona és intentar trobar nous ponts de col·laboració amb institucions, federacions, associacions internacionals i festivals que treballen el mateix sector que nosaltres. Ens agrada més el moviment que l’estatisme. 

I la ciutat de Girona és el marc perfecte per treballar tranquils, sense pressions, amb una proximitat real i quotidiana, acompanyats d’altres pobles i ciutats properes que ens ajuden a transmetre, entre tots, aquest missatge de picar pedra per construir no una obra efímera, sinó una àgora, una platea, una sala de debat o simplement una plaça pública per compartir-hi vida i teatre.”

28 companyies procedents de 12 estats diferents que oferiran un total de 54 funcions de teatre, en una nova edició que s’expandeix pels barris de la ciutat de Girona, i que també tindrà escenaris a onze municipis.

fitag 2017

El Festival s’inaugura amb l’espectacle Guantanamera, al teatre Municipal de Girona, una comèdia negra que parla del teatre dins del teatre, de la companyia El Mirall, de Blanes.

A continuació, el dimecres 30, començarà el Cicle de Teatre Marroquí, que comptarà amb una funció diària a la sala La Planeta fins al 2 de setembre. Hi participaran les companyies Roun’art, d’Agadir; Comedrama, d’Oujda; Association Catharsis, de Casablanca, i Troupe Ilyada, d’Oulad Teima.

El FITAG coprodueix una obra que enllaça Girona amb la ciutat polonesa de Szczecin i que permetrà que actors no professionals convisquin i aprenguin de la mà de la dramaturga Tatiana Malinowska. L’obra que presentaran serà Un barret de copa, un text del dramaturg italià Eduardo De Filippo, que Malinowski ha adaptat per ser representada, majoritàriament, per mitjà de gestos.

A més, com cada any, el Festival continua apostant per les propostes escèniques per als més petits de la casa, per mitjà de la programació del Petit FITAG, i pel FITAG El Galliner, un espai on els alumnes d’aquesta escola podran presentar les seves propostes.

fitag 2017

Els escenaris del FITAG doncs, seran la Casa de Cultura, pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat a Girona, centre cultural La Mercè, teatre Municipal, la sala La Planeta i el cinema Truffaut, als quals aquest any s’hi afegeix el pati del Caixa Fòrum.

A més, el Festival continua amb el projecte FITAG als Municipis, que té com a objectiu estendre la vivència del FITAG al conjunt de la demarcació. Els municipis que hi participen són: Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Puigcerdà, Salt, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.

 

  • No comments yet.
  • Add a comment

    També et pot interessar...

    al dia!

    Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

    PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


    Els més populars

    No et perdis res