Comencen les obres de la fàbrica de xocolata dels germans Roca

0

Aquesta setmana s’han iniciat les obres a la Plaça Catalunya de Girona a l’edifici que anys enrera va albergar la clínica Esperança. 

Com ja us vam explicar fa uns mesos, l’any 2005 la Clínica l’Esperança a la Plaça Catalunya de Girona va tancar definitivament les seves portes després de 57 anys d’història. Gràcies a les ganes d’innovar i de fer reviure un lloc històric de la ciutat de Girona, el juny 2016 els germans Roca van adquirir l’edifici i des de llavors, juntament amb el xocolater Damian Allsop, van tenir la intenció d’obrir la seva pròpia “fàbrica de xocolata” a finals de l’any 2017.

A l’edifici hi haurà un obrador on s’hi elaborarà xocolata i productes derivats d’alta qualitat com bombons, begudes i altres opcions pels més aficionats al vici més dolç. Tal i com a la pel·lícula de Tim Burton, els visitants podran veure tot aquest procés i també tastar i adquirir els productes que s’hi elaborin.

Si ja el Rocambolesc ens evocava a la fantàstica fàbrica de xocolata creada per Tim Burton, ara els germans Roca volen tirar endavant un projecte, que encara queda molt llunyà a causa de la falta de permisos i el requeriment de moltes obres.  Els promotors de la iniciativa esperen que es posi en marxa “a finals d’aquest any o a principis del vinent” i convertir-se així en un espai únic.

“Serà espectacular”, assegura el mestre xocolater Allsop a la Televisió de Girona, que afegeix que tot el cacau per a l’elaboració dels productes es comprarà directament a les plantacions al país d’origen. L’objectiu és donar a conèixer el cacau, com es treballa, i descobrir la xocolata de qualitat amb un ull posat en el respecte cap als països productors de cacau i amb una clara aposta per al comerç just. Damian Allsop, d’origen britànic i actualment resident a Girona, és un dels mestres xocolaters més reconeguts del món i fa més de vint-i-cinc anys que investiga el cacau. Abans de dedicar-se al món de la xocolata havia treballat durant uns anys com a pastisser.

Per acabar d’arrodonir-ho, l’obrador de xocolata comptarà amb un petit hotel al mateix edifici on hi haurà apartaments de luxe.

Deixa una resposta

La teva direcció de correu electrònic no serà publicada.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.